Jornada pesquera

 jornada-page-001  Aquesta activitat consta d’una ruta en barca per la mar d’amunt, bany i dinar amb pescadors.
 6.30h             ACOLLIDA

Explicació de l’itinerari, contextualització de la zona de l’objectiu de l’activitat, normes de seguretat, meteorologia i previsions, i embarcament.

 EL MEDI

Passeig en barca fins al “Golfet”. Durant el recorregut, el guia anirà fent explicacions per poder interpretar les potencialitats de la zona; explicació del litoral, fons marins, geologia del Cap de Creus, el Parc Natural,  espècies marines;  aus, cetacis, peixos…

 

7.30h   LA PESCA ARTESANAL

Ens aproximarem fins a una barca de pesca  i podrem veure com es lleva de les xarxes, palangre, etc… Igualment, es parlarà dels diferents arts, de les diferents tècniques per pescar les diferents espècies. D’horaris, de noms, de problemàtiques relacionades amb la pesca sostenible.

La idea és que el pescador mateix pugui anar explicant el que està fent, com que es pugui veure els peixos que van sortint de la xarxa.

 

EL MEDI (II)

Passeig en barca pel Cap de Creus. Durant el recorregut, el guia anirà fent explicacions per poder interpretar les potencialitats de la zona; explicació del litoral, fons marins, geologia del Cap de Creus, el Parc Natural,  espècies marines;  aus, cetacis, peixos…

 9.00h   BANY I ESMORZAR  
 

11.30h            DESCLAVAR

Desembarcarem a una cala on hi ha un refugi de pescadors i, allà mateix, mentre s’acaba de treure els peixos de les xarxes (desclavar), farem el dinar que s’ha fet sempre: El “Suquet”.

 


12.00h            SUQUET DE PEIX Aquest es planteja com un moment per poder tastar el peix pescat i de compartir taula amb els pescadors. Es promourà el concepte de “petjada ecològica”.

TORNADA

S’embarca i es torna al Port de la Selva. Hora aproximada a les entre 14.00h i 15.00h. Reflexions i conclusions.

Anuncis

One response to “Jornada pesquera

  1. Retroenllaç: Jornada Pesquera | pescaturisme capdecreus·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s